Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 24. 07:09, kedd | Helyi
Forrás: erdmost.hu

Különdíjas lett az érdi mézes-áfonyás kolbász (videó)

Különdíjas lett az érdi mézes-áfonyás kolbász (videó)

Mintegy ezer csapat részvételével lezajlott szombaton a nemzetközi kolbászkészítő verseny a 21. csabai Kolbászfesztiválon, amelyen díszvendég Érd, mézes-áfonyás kolbásza különdíjat érdemelt.

Az eredmény igazi csapatmunka, hiszen a polgármesteren kívül, az alpolgármesterek, a képviselők, a város jegyzője, de még a református lelkész keze munkája és szíve-lelke is benne volt az eredményben.

Érd a 21. Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa. A város három csapatot indított a versenyen, ifjúsági kategóriában az Érdi Ifjúsági Önkormányzat szállt harcba, a kolbászuk különdíjas lett. A nyugdíjas kategóriában az Idősügyi Tanács bár nem ért el eredményt, a csodájára jártak az elkészült malacságnak a vendégek. Szombaton a nemzetközi gyúróversenyen a városi csapat indult.

Az Érden élő Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője régi békéscsabai családból származik, Békéscsaba szülötte, ezért azonnal igent mondtak a megtisztelő felkérésre, hogy Érd legyen e nagyhírű és népszerű esemény vendégvárosa.

A Csabai Kolbászfesztivál az összetartozásról, az értékek és tradíciók megőrzéséről és ápolásáról szól. A kolbászfesztiválon történő részvételre több száz érdinek biztosított lehetőséget Érd, hiszen minden nap buszok hozták és vitték az itt élőket Békéscsabára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.