Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2013. Május 16. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mennyire biztonságos a kreatin?

Mennyire biztonságos a kreatin?

Még az is hallott a kreatinról, aki nem testépítő. Azok, akik használják, esküsznek rá, azonban a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy senki ne kezdje el használatukat az előnyök és a kockázatok mérlegelése nélkül - írja a Fox News.

Először is nem árt tudni, mi is a kreatin. Tulajdonképpen egy aminosav-kombináció, amely természetes úton termelődik a májban, a vesében és a hasnyálmirigyben. Ugyanakkor megtalálható az olyan fehérjékben gazdag ételekben, mint a hús és a hal.

A kreatin csökkenti az izmok fáradtságát úgy, hogy extra energiát szállít a szervezet sejtjeibe, így vízgyarapodást okoz, ami megnagyobbítja az izmokat. Elizabeth DeRobertis dietetikus elmondása szerint a 18 év alattiaknak azért nem ajánlott a kreatin kiegészítők szedése, mert nem kellő alapossággal ellenőrzik annak biztonságosságát.

A kreatint rövid távú intenzív mozgásnál ajánlják. Fontos, hogy aki használata mellett dönt, azt csakis edzője és orvosa tudtával tegye. Elengedhetetlen, hogy szedése mellett megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon, mert a kreatin kiszáradáshoz vezethet.

Ne keverje a kreatint más kiegészítő szerrel, különösen ne koffeinnel és efedrinnel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 08:10, csütörtök | Életmód

Több mint negyvenezer kép érkezett a Magyarország 365 fotópályázatra

Lezárult az idei Magyarország 365 fotópályázat, amelyre idén több mint negyvenezer képet küldtek be a pályázók.

2024. Október 16. 09:45, szerda | Életmód

A halloweeni tök nem való a természetbe!

A közösségi médiában több helyen felbukkant javaslat, hogy a kifaragott Halloween tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul.

2024. Október 16. 07:50, szerda | Életmód

A baglyok szaporodását költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság

Műfészkek, költőládák kihelyezésével segítheti a lakosság és az önkormányzatok a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését

2024. Október 16. 07:48, szerda | Életmód

Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján Győrben rendezik a Radnóti Biennálét

A holokauszt és Radnóti Miklós halálának 80. évfordulóján a Győri Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Radnóti Biennálét november 7. és 10. között – tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.