Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Február 07. 19:46, szerda | Belföld
Forrás: mti

Nyomozás indult a szerda hajnali metróbaleset miatt

Nyomozás indult a szerda hajnali metróbaleset miatt

Gyanúsítottként hallgattak ki két embert az Astoria és a Blaha Lujza tér között szerda hajnalban történt metróbaleset miatt indult nyomozás során - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a honlapján.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek feltárására.

A BRFK délelőtti közleményében azt írta, hogy a körülbelül hajnali 2 órakor történt balesetben két műszaki szerelvény ütközött össze a 2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon. Egy ember könnyű sérülést szenvedett.

A baleset körülményei és a személyi felelősség tisztázásáért a BRFK vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást, és két embert előállított - tették hozzá.

Este a police.hu oldalon azt írták, hogy a büntetőeljárásban két embert gyanúsítottként hallgattak ki.

A BKV Zrt. korábban azt közölte, hogy a balesetben a szolgálati vonatok összekoccantak és a pótkocsik kisiklottak. Ők azt írták, hogy senki nem sérült meg.

A forgalom már újraindult a vonalon.

Az NFM az MTI megkeresésére közölte: az NFM Közlekedésbiztonsági Szervezet a baleset okainak és körülményeinek feltárására független szakmai vizsgálatot indított, amely a jogszabályok szerint nem irányulhat a vétkesség vagy felelősség megállapítására. A tárca hangsúlyozta, hogy a vizsgálat célja a hasonló ütközések jövőbeni bekövetkezésének megelőzése.

Fotó: illusztráció

Címkék: baleset, metró, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket